Mezőgazdasági telek eladó - Kecskemét - Bács-Kiskun megye

Mezőgazdasági telek eladó - Kecskemét - Bács-Kiskun megye

298 245 002 Ft

Régi ár: 296 602 500 Ft

Kecskemét

HSZ: 3341458 Bács-Kiskun megye
Kategória eladó Típus mezőgazdasági telek Alapterület 1 230 m2 Szobák 14
C I T Y C A R T E L

INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

bemutatja: 

 

Bács-Kiskun vármegye északi részén, Kecskeméttől 30 kilométerre, mesés, külterületi részen, ahol az idő megállni látszik, csodálatos környezetben egy lenyűgöző, álmok megvalósítására alkalmas, több, mint 9 hektáros (93.302 nm-es), teljesen körbekerített, erdővel, legelővel körbevett birtok várja új tulajdonosát. Ez a terület a béke és nyugalom oázisa, szinte teljesen önellátó, kialakítása során minden részletre odafigyeltek – az érdeklődőket igazi paradicsom várja!

 

A területen jelenleg több épület található, illetve a helyi építési szabályzat alapján a terület különleges fejlesztésre alkalmas, nyugdíjas lakópark kialakítása lehetséges, körülbelül 30 egység fejleszthető:

 

Nyugdíjas lakópark előírásai

- A rendeltetési egységek számának korlátozása nélkül elhelyezhető:

a) lakás és melléképítményei

b) humán szolgáltatási célú építmény,

c) kulturális, közösségi szórakoztató és sport célú épület

- Telek területe: min: 3000 m2

- Építési hely a telekhatároktól mért 6-6 m.

- Beépítettség: max: 10%

- Beépítési magasság épület magassággal meghatározott:

a) a b) pont szerinti eltéréssel: max: 7,5 m

b) technológiai szükségszerűségből következő toronyszerű építmény: max 30 m

- Zöldfelület: min: 40%

 

A területen jelenleg található épületek:

 

Kúria:

A Geréby-Kinicz kúria (amely egykor a nemesi család otthonaként funkcionált, gazdaságuk központjaként), kifogástalan állapotú, felújított, különleges hangulatú, masszív épület, 1850-ben, klasszicista stílusban épült vályogtéglából és téglából, egyedülálló hangulatával, mely a régmúlt emlékeit idézi, elvarázsolja az embert.

Két szinten összesen kb. 600 négyzetmétert foglal magában. Az alsó szinten nagy előszoba, hatalmas nappali, külön ebédlő, konyha, hálószoba, fürdőszoba és külön mellékhelyiség található. A tetőtéri emeleten további szobákat alakítottak ki, de még többet lehetne leválasztani. A szintet egy hatalmas fürdőszoba szolgálja ki. Fűtése: gáztartályról működő gáz cirkó és korhű cserépkályha a nappaliban. Az épületet 2002-ben felújították, mely során törekedtek arra, hogy a helyiségek megőrizzék a régi kúriák sajátos, romantikus hangulatát.

A kúria előtt egy gyönyörű, hangulatos medence található, mérete 7,5 x 15 méter (nem fűtött, igazi élményt nyújt a nyári hónapokban).

A kúria és területe önálló helyrajzi számon található, 3.277 nm-es telekkel.

 

A többi felépítmény a 90.025 nm-es telken, másik helyrajzi számon található.

A terület kivett út és major, vagyis külföldi állampolgár is megvásárolhatja. Az ingatlant kifüggeszteni nem kell.

 

Főépület:

Az egyedi stílusú és hangulatú, otthonos, több teraszos, modern, klímával felszerelt, nappali+6 szobás, impozáns főépület 2010 körül épült ytongból, háromszintes.

A pince 250 nm (ahol istálló, hintó tároló – 6 személygépkocsi tárolására alkalmas terület – műhely, biliárdszoba is kialakításra került), a földszint 190 nm, az emelet pedig 190 nm, az összesen 630 nm-es épületet két nagy terasz teszi még hangulatosabbá.

A ház egy hangulatos dombtetőn helyezkedik el, a lakótér keleti tájolású.

A fűtés gáz cirkóval történik, a földszinten padlófűtés és radiátor, valamint elektromos fűtés és fa kandalló is rendelkezésre áll, különleges atmoszférát teremtve.

A tetőn elhelyezett napelemeknek köszönhetően a birtok áramellátása tiszta forrásból megoldott, az épületek fűtéséről és meleg víz ellátásáról kondenzációs gázkazánok gondoskodnak.

 

Melléképületek:


Melléképület 1: „Gólyatanya”

A \"Gólyatanyának\" elnevezett épület 1995-ben épült, és különleges lehetőségeket kínál a lakófunkció kialakítására. A földszinten kb. 80 négyzetméter, míg az emeleten 50 négyzetméter terület áll rendelkezésre. Az épület egy cserépkályhával fűthető, és egy 160 négyzetméteres istálló is tartozik hozzá. Földszintes, magastetős kialakítású, a nyeregtetős tömeg alatt az zárt épülettömegen túl egy fedett-nyitott tároló rész is található, rendeltetése jelenleg tároló épület. Fűtetlen kialakítású, az épületben épületgépészeti berendezés nem található.

 

Melléképület 2: „Magtár”

Az idilli birtokon található még egy 1850 körül épült, 200 négyzetméteres magtár, fűtéssel nem rendelkezik. Az épület földszint és padlástér kialakítású, rendeltetése jelenleg tárolóépület. Fűtetlen, az épületben épületgépészeti berendezés nem található.

 

Melléképület 3: „Tároló”

A területen található egy kb. 30 nm-es tároló-épület, fűtetlen konténer is. 2012 évben épült, földszintes kialakítású, az épület két 20 lábas hajózási konténer hagyományos fa szerkezetű tetőszerkezettel történő lefedésével jött létre. A két konténerben szerszámok, mezőgazdasági gépek alkatrészeinek tárolása történik, az épület fűtetlen kialakítású.

 

A területen két kút található, közülük az egyik az 1850-ben létesült Mária kút. A víz minősége tiszta, ivóvíz minőségű. Három derítő is rendelkezésre áll a telken. Minden épületben van áram.

 

A garázs akár 10 autó számára is helyet biztosít, de a telken rengeteg hely áll rendelkezésre autók számára.

 

A birtokon további épületek is felépíthetők, így az új tulajdonosnak bőven van lehetősége igény szerint tovább bővíteni az otthonát.

 

A terület lótartásra is kiválóan alkalmas, de gazdálkodásra, pihenésre is ideális.

 

Ez a különleges birtok mezőgazdaságból kivett tanya és major - vagyis nem kell kifüggeszteni -  két helyrajzi számon található.

 

A megközelíthetőség kiváló, az M5-ös autópálya és mellékutakon könnyedén elérhető, minden út aszfaltozott a telekig.

 

Környezet: A béke és nyugalom szigete, csak az jár erre aki idejön, természet közeli, a Magyarországon élő vadállatok jelentős része a teraszról megfigyelhető. Védett ritka madarak százai lakják a környéket. Bármilyen nagytestű háziállat tartható a majorban nincs korlátozás, sem darabszám, sem fajták esetében. A terület teljes mértékben bekerített és villanypásztorral védelmezett.

 

Ezt a birtokot mindenki számára ajánljuk, aki szeretné megtapasztalni a természet közelségét. Ez a varázslatos birtok tökéletes választás lehet mindazok számára, akik egyedi, békés és természet közeli életmódot keresnek, vagy akik gazdálkodni szeretnének. Ideális nagytestű állatok tartására, de az új tulajdonos nyithat alpaka vagy struccfarmot, esetleg saját lovardát. A terület teljesen bekerített, villanypásztorral védett, ideális az állattartáshoz. Ha pedig a falusi turizmusban látod a lehetőséget, a birtokon bőven ki tudsz alakítani szálláshelyeket, hogy a vendégek kényelmesen el legyenek szeparálva egymástól.

Ez a birtok nemcsak egy otthon, hanem egy életforma, ahol bárki megvalósíthatja az álmait, legyen az gazdálkodás, befektetés vagy egyszerűen csak egy nyugodt, természet közeli élet.

 

Együtt élve a természettel és magával ragadó szépségével, ez a birtok igazi otthont és boldogságot nyújt az új tulajdonosnak.

 

A település lakosságának jelentős része mezőgazdaságból él.

A gyerekek helyben járhatnak óvodába, iskolába és művelődési ház és orvosi rendelő is van a közelben.

Minden utca szilárd burkolatú, új sportpályákat alakítottak ki, valamint odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre. A községben elérhető a vezetékes víz-, gáz-, telefon- és kábeltévé-szolgáltatás.

A belterületen kívül 1620 hektár természetvédelmi terület található a Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében, tele védett növényekkel és állatokkal.
 

Amennyiben a hirdetés felkeltette érdeklődését, kérdése lenne, vagy szeretné megtekinteni, keressen bizalommal. Megkeresését szeretettel várom!

 

ÜDVÖZLETTEL:

DR VINCELLÉR ZSUZSA

ÜGYVEZETŐ, CEO, LUXURY SPECIALIST

+36 30-815-2510

V.ZSUZSA@CITYCARTEL.HU

 

CITY CARTEL BUDA KFT.

CITY CARTEL FRANCHISE HUNGARY KFT.
1118 BUDAPEST, HEGYALJA ÚT 54.

1026 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 121.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

Ingatlan adatai

Irányár:298 245 002 Ft
Kategória:eladó
Típus:mezőgazdasági telek
Megye:Bács-Kiskun megye
Helység:Kecskemét
Irányítószám:6000
Alapterület:1 230 m2
Szobák száma:14
Fűtés:gáz cirkó
Komfort:dupla komfort
Ingatlan állapota:újszerű
Felszereltség:bútorozott
Parkolás:garázs
Kilátás:panoráma
Közművek:ipari áram, emésztő
Jellemzők:lift
Extrák:klíma
Állapot kívül:felújított normál
Szerkezet:tégla
Telek terület:93 302 m2
Helyiségek Garázs, műhely, melléképület
Régió megtekintése térképen

Az ingatlan hirdetője

Dr. Vincellér Zsuzsa
CITY CARTEL BUDAPEST ÉS AGGLOMERÁCIÓ


Az ingatlannal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a hirdető magánszemélyhez, illetve az ingatlant közvetítő irodához a fentebb található elérhetőségek valamelyikén vagy az email űrlap kitöltésével.

Üzenet küldéseKérdése van? Válaszolunk!

Hasonló hirdetések

9 900 000 Ft

Eladó mezőgazdasági telek

Kecskemét

1 m2 0
4 900 000 Ft

Eladó mezőgazdasági telek

Kecskemét

1 m2 0
9 500 000 Ft

Eladó mezőgazdasági telek

Kecskemét

1 m2 0
További hasonló hirdetések